Hyra kanin

Hyra Kanin


Att hyra kanin är ett av de bästa sätten att få pröva hur det är att ha ett eget sällskapsdjur.

Det är bra att testa i förväg om hela familjen är allergifri och om man har både tiden och intresset som krävs för att ta hand om kaninerna på heltid före ev köp. 

Hur går det till?


Det är väldigt enkelt, vi kommer att lyssna på dina önskemål och därefter hjälpa dig att välja ut två individer bland våra kaniner. Självklart är det roligaste för dig att besöka Ekobogården och välja själv, men av parktiska skäl kan vi hjälpa till med transport, inom Uppsala län och Stockholms län till  en låg kostnad, beroende på vart du bor någonstans.

Har du inte haft djur tidigare är utmaningen lite större, men desto mer spännade, du och/eller dina barn kommer förhoppningsvis lära dig/er massor

och det krävs inga förkunskaper.

.

Det praktiska


Allt som är viktigt för att ni ska kunna ta hand om kaninen på ett sätt som gör att den mår bra kommer vi gå igenom i samband med överlämningen. Vanliga frågor och svar finner ni när ni skrollar ner, läs gärna detta innan ni kontaktar oss. Ni kommer även att få skötselråd i en folder, ni behöver inte vara oroliga för att ha glömt någonting. 

KANINBUR


Kostnaden för att låna buren med tillbehör ingår i hyran av kaninen.


Beroende på om ni har tänkt låta kaninen bo inomhus eller utomhus har vi olika lösningar för detta.


Vi skickar även med strö så att det finns den första tiden.

FODER


Vi skickar med ett startpaket med de foder som kaninen är van vid att äta. Det kommer att räcka ett par veckor, beroende på hur länge ni har kaninen kan det lätt kompletteras i närmasta djurbutik.HJÄLP OCH RÅDGIVNING UNDER HELA HYRESTIDEN


Vi är inte längre än ett telefonsamtal bort och hjälper gärna till så gott vi kan om de skulle uppstå frågor eller problem under resans gång. Skulle kaninen bli sjuk eller skadad vill vi bli kontaktade snarast, så vi gemensamt kan bestämma hur vi gör med eventuell veterinärvård.  Kaniner är som regel friska och tåliga djur, men man kan inte påverka allt som händer.


Pris för TVÅ kaniner inklusive, bur, utrusning och startpaket foder.


Veckor:

4) 1200 kr

5) 1400 kr

6) 1600 kr

7) 1800 kr

8) 2000 kr 


Förlängning  och evetuellt hyrköp enligt överenskommelse.


Transporthjälp i den mån det är möjligt kostar 250kr/resa.

Vanliga frågor

Passar kaninerna en barnfamilj?

Ja, alla kaniner som vi hyr ut är hanterade och passsar en barnamilj. Men vi har som krav att en vuxen har huvudansvaret för kaninerna.


Är kaninerna försäkrade?

Nej, de har inga enskilda försäkringar. Ni kan bli ersättningsskyldiga maximalt 400 kr som är livvärdet på kaninen. Vi skyddar både er och oss genom hyresavtalet gällande denna fråga.


Hur stor är betsburen?

Utomhusburen är ca 150x70x55. Måtten kan variera något. Den får normalt plats i en stor kombi om man fäller sätena i bilen. Alternativt takräcke eller släpvagn krävs för transport.


Kan man hyra bara en kanin?

Nej, kaniner är flockdjur och ska inte vara ensamma. Enligt lag ska de ha en artfrände, därför hyr vi inte heller ut ensamma kaniner. Vanligtvis hyr man dem parvis, men man kan även hyra fler än två.


Hur länge brukar man hyra?

Kortaste tiden som man normalt får hyra kaniner hos oss är fyra veckor, detta för att minimera miljöombyten. Fråga om det gäller andra tider. Vi håller även ett mycket lågt hyrespris då vi tycker att det är bättre för våra kaniner att stanna längre än kortare perioder. Hela sommaren kostar inte mer än 2000 kr.


Kan man få hjälp med leverans/hämtning av kaniner och utrustning?

Hämtar/lämnar man inte själv på vår gård  har vi utkörning/hämtning vid er bostad eller annan mötesplats som vi kommer övernes om inom Uppsala och Stockholms området. Jämna fredagar är det som gäller i första hand, men avvikelser från detta förekommer, ring för säkert svar. Räkna med att kostad för transport är 250 kr/resa, det kan bli mer om ni bor längre bort.


Placeringen av buren, måste kaninerna stå helt i skugga?

Kaniner tål värme dåligt. Normalt gräver kaniner hålor som de kan krypa ned i varma dagar. För att skydda kaninerna från värmen är det viktigt att kaninerna kan välja att gå in i skugga om de behöver. Har man inte skugga i trädgården kan kan skydda buren med en matta eller liknande som man hänger över. Petflaskor som legat i frysen kan kaninerna oxå tycka om att svalka sig emot.


Kan vi besöka gården?

Ja, självklart i samband med hämtning och lämning av kaniner. Normalt brukar man kunna komma och hälsa på när som helst, men med anledning av COVID - 19 och att vi har riskperson i familjen tar vi inte emot extra besök under den tiden som pandemin pågår. 


Covid-19?

Det är väldigt viktigt att säkerhetsavstånd hålls i samband med överlämning av kaniner, det genomförs utomhus.


Hyrköp vad är det?

Hyrköp är när man vill ha kaninerna en längre tid,  åtta veckor och uppåt. Vill man senare behålla kaninerna ingår de i priset, man betalar alltså inget extra, total kostnad 2000 kr.  Man kan även såklart välja att lämna tillbaka kaninerna. Viktigt att man talar om detta innan hyrespersioden då några av våra kaniner ingår i vår avelsplan och därför inte kan hyrköpas.


OBS! Bur och utrustning är inte till salu och lämnas tillbaka i slutet av hyrtiden. Man kommer att få en faktura på 2500kr om man inte lämnar tillbaka utrustningen.


Klarar sig kaninerna själva om vi reser bort några dagar?

Nej, kaninerna klarar sig inte själva, de måste ha daglig tillsyn minst morgon och kväll. Ska ni resa under hyresperioden får ni ta kaninerna med er på resan eller så  ordnar ni tillsynen på annat sätt.


Vad innehåller startpaketet?

1 Säck med hö 

1 Säck med halm.

1 Transportbur

2 Selar med koppel

1 Foderskål

1 Vattenautomat (1 liters)

1 Förvaringslåda

1 Bur

1 Koja

1 Klotång

1 Höhäck

Skötselråd

Hyresavtal
GOTLANDSKANIN  • DVÄRGVÄDUR• BLANDRAS

Ekobo Gård

Svartnö 161

/42 91 Östhammar

Tel : +46 734496351

E-mail: info@ekobo.se