Vilka är vi

VILKA ÄR VI?


 Vi träffades mitt livet tack vare den här speciella platsen. Från två helt olika bakgrunder slog vi våra påsar ihop och började leva en gemensam dröm som vi gärna vill dela med oss av till andra. Benny och Runa

Vårt motto är: naturlig mångfald i liten skala i stället för enfald av indistriella mått.

Vår Historia


Benny

Kommer ursprungligen från Sundsvall. De senaste 30 åren har han bott i Stockholm där han arbetat med IT, varav den större delen inom finansbranchen. Vilket medfört många resor till olika delar av jordens hörn i ett högt tempo.


Runa

Kommer ursprungligen från Abisko och har vuxit upp med djur och natur, men halkade in på polisutbildningen 2002 och sedan dess jobbat med att hjälpa, skydda och ställa tillrätta.


Vår Vision


Det finns bara en jord och varje handling vi gör påverkar den.


Vårt sätt att leva på gården gör oss inte förmögna på prylar eller pengar, men det ger oss ett sannerligen RIKT och TRYGGT liv. Vi vill skydda hotade lantraser och vårda, restaurera kulturlandskapet som vi lever i. Gården utvecklas hela tiden och målsättningen är att skapa ett naturligt kretslopp och bli mer och mer självförsörjande, vilket är en utmaning i vårt kalla nordliga klimat på den lilla ytan vi har, men vi tror att det går. Vi vill leva i harmoni med naturen.

Djur hos oss

Hos oss finns det många utrotningshotade djur.


Vi har Gotlandskaniner, Linderödssvin och Svensk Blåanka i genbank. Vi är medlem i Svenska Kulturhönsföreningen och medverkar i deras avelsprojekt för att återskapa den utrotade rasen Isbar den ursprungliga. Samt att vi har avelsgrupper av rashönsen, Australorp, Plymoth Rock, Silverudds Blå, Buff Orpington, Sussex, Koppar Maran och Aracuana. Vi har också lite blandras får som hjälper till att sköta om betesmarken. Samt hund- och kattuppfödning.Ekobo Gård

Svartnö 161

/42 91 Östhammar

Tel : +46 734496351

E-mail: info@ekobo.se